Підписатися
Серед компаній, до яких застосовані санкції:
OIL TANKERS SCF MGMT FZCO
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
OIL TANKERS SCF MGMT FZCO

Скорочена назва юридичної особи
OIL TANKERS SCF MGMT FZCO

ІПН

Реєстраційний номер
MDTSLL61V995

Країна
Об'єднані Арабські Емірати

Адреса
27610 - 001, Дубай, бізнес-парк IFZA, Дубайський кремнієвий оазис, будівля А1

Підстави
Компанія здійснює управління танкерами, бенефіціарними власниками яких є уряд рф через підсанкційну компанію ПАТ "Совкомфлот"(найбільша російська судноплавна компанія, яка є одним із світових лідерів морського транспортування енергоносіїв і бере участь в обслуговуванні великих індустріальних проектів росії: "Сахалін - 1", "Сахалін - 2", "Варандей", "Новий Порт", "Ямал СПГ", "Арктік СПГ 2", Tangguh (Індонезія) тощо). "Совкомфлот" на тлі зростаючого тиску через санкції, інші обмеження задіяла компанію і передала в управління десятки своїх суден для продовження провадження діяльності за попередніми маршрутами. Послуги, що надаються компанією, забезпечують значне джерело доходу уряду рф, тим самим дозволяючи Кремлю фінансувати війну проти України.
Компанія сприяє рф у підтримці “здорового” вигляду російської економіки, веденні не лише комерційної діяльності у бюджетоутворюючих секторах економіки, а й війни в Україні та проектуванні агресії проти цивілізованого світу.


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
Liberty
Назва судна
Liberty
IMO
9339325
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факт участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у травні 2023 року (з російського порту Новоросійськ до індійського порту Віжинджам). Менеджером судна є компанія Stream Ship Management FZCO. Серед колишніх власників та менеджерів судна наявні компанії, афілійовані з підсанкційним ПАТ “Совкомфлот”, такі як Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt FZCO. ПАТ “Совкомфлот” є найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот", є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками судів "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У червні 2024 року Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Galaxy
Назва судна
Galaxy
IMO
9826902
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно пов'язане з компаніями Stream Ship Management FZCO, Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt FZCO, афілійованими з підсанкційним ПАТ “Совкомфлот” - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот", є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками судів "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. Судно доставляє сиру російську нафту в КНР з 2019 року. Доставка російської нафти в КНР проходить по маршруту Північного морського шляху. У липні 2024 року Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Rigel
Назва судна
Rigel
IMO
9511533
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно пов'язане з компаніями Stream Ship Management FZCO, Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt FZCO, афілійованими з підсанкційним ПАТ “Совкомфлот” - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот", є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками судів "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У 2023 році судно доставляло російську нафту в КНР маршрутом Північного морського шляху. У липні 2024 року Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Success
Назва судна
Success
IMO
9333436
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у січні-лютому 2023 (з російського порту Новоросійськ до грецького порту Каламата), у травні та липні 2023 (з російського порту Кавказ до турецького порту Мармара-Ереглісі). Власником судна є компанія Carrier Tanker Inc, колишніми менеджерами судна були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt FZCO, афілійовані із підсанкційним ПАТ “Совкомфлот” - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот", є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками судів "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У червні-липні 2024 року Об’єднаним Королівством та ЄС застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн, а також у зв'язку із підтримкою розвитку енергетичного сектору рф.
SCF Pechora
Назва судна
SCF Pechora
IMO
9333424
Прапор (діючий)
Габон
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у грудні 2023 року (з російських портів у Чорному морі до турецького порту Аліага), у січні 2024 року (з російського порту Туапсе до порту Ломе, Того), у травні-червні 2024 року (з російського порту Приморськ до бразильського порту Паранагуа). Власником судна є компанія Duport Marine Services Inc, колишніми менеджерами судна були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt FZCO, афілійовані із підсанкційним ПАТ “Совкомфлот” - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот", є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками судів "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У липні 2024 року Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Zaliv Amurskiy
Назва судна
Zaliv Amurskiy
IMO
9354313
Прапор (діючий)
Панама
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у липні та вересні 2022 року (з російського порту Туапсе до грецького порту Каламата), у червні-липні 2024 року (з російського порту Приморськ в індійський порт Сікка). Менеджером судна є Stream Ship Management Fzco, серед колишніх менеджерів були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійовані із підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У липні 2024 Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Legacy
Назва судна
Legacy
IMO
9339337
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у червні-липні 2024 року (з російського порту Приморськ до індійського порту Мундра). Власником судна є компанія Ns Lotus Shipping Inc, менеджером - компанія Stream Ship Management Fzco, серед колишніх менеджерів були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійовані із підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У червні-липні 2024 року Об’єднаним Королівством та ЄС застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн, а також у зв'язку із підтримкою розвитку енергетичного сектору рф.
NS Commander
Назва судна
NS Commander
IMO
9306794
Прапор (діючий)
Габон
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у квітні 2023 року, а також у квітні та червні-липні 2024 року (з російських портів Усть-Луга та Новоросійськ до індійського порту Парадіп). Власником судна є компанія Astrea Shipping Ltd, менеджером - компанія Stream Ship Management Fzco, серед колишніх менеджерів були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійовані із підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу на тлі застосування санкційних обмежень до рф після її повномасштабного вторгнення в Україну. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У липні 2024 Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Andromeda
Назва судна
Andromeda
IMO
9292204
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн, неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у квітні 2024 року (з російського порту Новоросійськ до індійського порту Парадіп), у квітні-травні 2022 року (з російського порту Кавказ до іспанського порту в Сеуті). Судно пов'язане з компаніями Stream Ship Management Fzco, Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійованими з підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У липні 2024 року Об’єднаним Королівством застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн.
Saga
Назва судна
Saga
IMO
9318553
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення хімічних/нафтопродуктів
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
Задіяне у перевезенні російської нафти з портів рф до третіх країн. Власником судна є компанія Coral Mist Tanker Ltd, серед колишніх менеджерів судна були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійовані із підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У червні 2024 року ЄС застосовано санкції до судна у зв'язку із підтримкою розвитку енергетичного сектору рф. Попри застосовані санкції судно продовжило перевезення російських нафтопродуктів, доставляючи партії російського мазуту та вакуумного газойлю до Туреччини.
Serenade
Назва судна
Serenade
IMO
9318541
Прапор (діючий)
Барбадос
Тип судна
Танкер для перевезення хімічних/нафтопродуктів
Категорія
Перевезення викопного палива
 Порушення нафтового ембарго
Задіяне у перевезенні російської нафти з портів рф до третіх країн з порушенням нафтового ембарго. Судно зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews як порушник ембарго на імпорт російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у січні 2023 року (з російського порту Туапсе до турецького порту Мерсін), у лютому 2023 року (з російського порту Тамань до грецьких портів затоки Лаконікос та Айі-Теодорі), у червні 2024 року (з російського порту Усть-Луга до турецького порту Тузла). Власником судна є компанія Wasp Navigation Co, серед колишніх менеджерів судна були компанії Sun Ship Management, Oil Tankers Scf Mgmt Fzco, афілійовані із підсанкційним ПАТ "Совкомфлот" - найбільшою державною судноплавною компанією в росії, ключовою компанією з обслуговування та забезпечення морського видобутку вуглеводнів, транспортування російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу. Послуги, що надаються ПАТ "Совкомфлот" є суттєвим джерелом доходу для рф, оскільки понад 70% доходів росії становлять доходи від продажу енергоносіїв, що дозволяє їй фінансувати війну проти України. Основними фрахтувальниками суден "Совкомфлоту" є найбільші нафтогазові компанії та трейдери росії. "Совкомфлот" бере участь в обслуговуванні великих нафтогазових проектів у росії: "Сахалін-1", "Сахалін-2", "Варандей", "Приразломне", "Новий Порт", "Ямал СПГ" та інші. До повномасштабного вторгнення росії в Україну флот компанії нараховував близько 145 суден. Після застосування санкцій ПАТ "Совкомфлот" з метою їх обходу передала десятки суден у власність створених нею компаній, у тому числі в іноземних юрисдикціях, започаткувавши практику постійного "жонглювання" (передачі) суден на пов'язані компанії. Танкери, "переписані" ПАТ "Совкомфлот" на пов’язані компанії, за оцінками експертного середовища входять до так званого "тіньового танкерного флоту" рф для продовження продажів російської нафти, нафтопродуктів, скрапленого газу в умовах західних санкцій. У червні 2024 року ЄС застосовано санкції до судна у зв'язку із підтримкою розвитку енергетичного сектору рф.
War & Sanctions 2024