Підписатися
Серед осіб, до яких застосовані санкції:
ПАШАЄВ Джамалдін Емірмагомедович
Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
ПАШАЄВ Джамалдін Емірмагомедович
ПАШАЕВ Джамалдин Эмирмагомедович
PASHAEV Jamaldin Emirmagomedovich

Дата і місце народження
10.03.1966
с. Ахти, росія

Посада
Засновник ТОВ "МГ-Флот" (іпн 3017041900)

ІПН
050401178868

Підстави
Астраханський бізнесмен, який побудував свій бізнес навколо торгового порту Оля Астраханської області. Саме це місце пропонувалося як ключовий логістичний хаб міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь", створення та будівництво якого курирував і контролював колишній прем'єр-міністр росії Михайло Фрадков. Ключовим призначенням транспортного коридору була торгівля з підсанкційним Іраном, який міг би імпортувати та експортувати товари шляхом маршруту "Північ-Південь".
Пашаєв володіє/контролює мережу російських судноплавних компаній, які працюють у порту Оля Астраханської області рф. Підприємства Пашаєва залучені до російського військового експорту з 2021 року та уклали понад 200 угод щодо морських перевезень військових вантажів по світу. Пашаєв і його компанії були невід’ємною частиною поточної передачі летальної допомоги підсанкційній російській компанії "ОЕЗ "Алабуга", яка є одним із основних заводів зі складання БПЛА для Міністерства оборони рф за підтримки Ірану.
Пашаєв афілійований з підсанкційною суднохідною компанією ТОВ "МГ-Флот", флот якої задіяний у перевезенні озброєння з Сирії, Ірану, Північної Кореї до рф, а також іранської нафти.



Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Морські судна
Port Olya-3
Назва судна
Port Olya-3
IMO
9481910
Прапор (діючий)
російська федерація
Тип судна
Універсальне суховантажне судно
Категорія
Перевезення вантажів військового призначення
 Озброєння і військова техніка
Задіяне у доставці з Ірану в рф (порт Оля, Астраханська область) балістичних ракет у серпні-вересні 2024 року. Наприкінці 2023 року Іран і росія домовилися про передачу збройних систем з Ірану до росії. Відомо, що серед систем, які Іран погодився надати росії - близькодіючі балістичні ракети Fath-360 (CRBM). На початку липня 2024 року близько 40 російських військовослужбовців, ймовірно, направилися до Ірану для навчання роботі з ракетами Fath-360 CRBM. У серпні 2024 року 25 контейнерів довжиною 20 футів були завантажені балістичними ракетами на ракетному об'єкті в Ірані. Кожен контейнер довжиною 20 футів може вмістити до дев'яти ракет CRBM. У середині серпня 2024 року ці 25 контейнерів було перевезено в порт Амірабад на Каспійському морі в Ірані і потім до 30 серпня завантажено на судно "Port Olya-3". У подальшому до 04 вересня 2024 року ці 25 контейнерів були вивантажені з судна "Port Olya-3" і завантажені на залізничні вагони в порту Оля (рф). Власником судна є російська підсанкційна компанія ТОВ "МГ-Флот", пов'язана з астраханським бізнесменом Пашаєвим Джамалдіном Емірмагомедовичем, який побудував свій бізнес навколо торгового порту Оля Астраханської області. Саме це місце пропонувалося як ключовий логістичний хаб міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь", створення та будівництво якого курирував і контролював колишній прем'єр-міністр росії Михайло Фрадков. Ключовим призначенням транспортного коридору була торгівля з підсанкційним Іраном, який міг би імпортувати та експортувати товари шляхом маршруту "Північ-Південь". 10 вересня 2024 року США застосовано санкції до судна.
Boris Kustodiev
Назва судна
Boris Kustodiev
IMO
9103817
Прапор (діючий)
російська федерація
Тип судна
Універсальне суховантажне судно
Категорія
Перевезення вантажів військового призначення
 Пов'язані з підсанкційними особами
Є власністю підсанкційної російської морської судноплавної компанії ТОВ "МГ-Флот" (попередня назва ТОВ "Трансморфлот"). ТОВ "МГ-Флот" пов'язане з астраханським бізнесменом Пашаєвим Джамалдіном Емірмагомедовичем, який побудував свій бізнес навколо торгового порту Оля Астраханської області (володіє/контролює мережу компаній, які працюють в порту Оля). Саме це місце пропонувалося як ключовий логістичний хаб міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь", створення та будівництво якого курирував і контролював колишній прем'єр-міністр росії Михайло Фрадков. Ключовим призначенням транспортного коридору була торгівля з підсанкційним Іраном, який міг би імпортувати та експортувати товари шляхом маршруту "Північ-Південь". Компанії Пашаєва залучені до російського експорту товарами військового призначення з 2021 року, уклали понад 200 угод щодо морських перевезень військових вантажів в країни світу. Пашаєв та його компанії є невід’ємною частиною поточної передачі товарів підсанкційному російському АТ "ОЕЗ ПВТ "Алабуга" - одному з основних заводів зі складання БПЛА за підтримки Ірану для потреб міністерства оборони рф. Судно "Boris Kustodiev" регулярно курсує Каспійським морем, транспортуючи вантажі між Іраном і росією. 10 вересня 2024 року США застосовано санкції до судна як до власності підсанкційного ТОВ "МГ-Флот".
Port Olya-4
Назва судна
Port Olya-4
IMO
9481934
Прапор (діючий)
російська федерація
Тип судна
Універсальне суховантажне судно
Категорія
Перевезення вантажів військового призначення
 Пов'язані з підсанкційними особами
Є власністю підсанкційної російської морської судноплавної компанії ТОВ "МГ-Флот" (попередня назва ТОВ "Трансморфлот"). ТОВ "МГ-Флот" пов'язане з астраханським бізнесменом Пашаєвим Джамалдіном Емірмагомедовичем, який побудував свій бізнес навколо торгового порту Оля Астраханської області (володіє/контролює мережу компаній, які працюють в порту Оля). Саме це місце пропонувалося як ключовий логістичний хаб міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь", створення та будівництво якого курирував і контролював колишній прем'єр-міністр росії Михайло Фрадков. Ключовим призначенням транспортного коридору була торгівля з підсанкційним Іраном, який міг би імпортувати та експортувати товари шляхом маршруту "Північ-Південь". Компанії Пашаєва залучені до російського експорту товарами військового призначення з 2021 року, уклали понад 200 угод щодо морських перевезень військових вантажів в країни світу. Пашаєв та його компанії є невід’ємною частиною поточної передачі товарів підсанкційному російському АТ "ОЕЗ ПВТ "Алабуга" - одному з основних заводів зі складання БПЛА за підтримки Ірану для потреб міністерства оборони рф. Судно "Port Olya-4" регулярно курсує Каспійським морем, транспортуючи вантажі між Іраном і росією. 10 вересня 2024 року США застосовано санкції до судна як до власності підсанкційного ТОВ "МГ-Флот".
Kompozitor Rakhmaninov
Назва судна
Kompozitor Rakhmaninov
IMO
8606616
Прапор (діючий)
російська федерація
Тип судна
Вантажне судно Ро-Ро
Категорія
Перевезення вантажів військового призначення
 Пов'язані з підсанкційними особами
Є власністю підсанкційної російської морської судноплавної компанії ТОВ "МГ-Флот" (попередня назва ТОВ "Трансморфлот"). ТОВ "МГ-Флот" пов'язане з астраханським бізнесменом Пашаєвим Джамалдіном Емірмагомедовичем, який побудував свій бізнес навколо торгового порту Оля Астраханської області (володіє/контролює мережу компаній, які працюють в порту Оля). Саме це місце пропонувалося як ключовий логістичний хаб міжнародного транспортного коридору "Північ-Південь", створення та будівництво якого курирував і контролював колишній прем'єр-міністр росії Михайло Фрадков. Ключовим призначенням транспортного коридору була торгівля з підсанкційним Іраном, який міг би імпортувати та експортувати товари шляхом маршруту "Північ-Південь". Компанії Пашаєва залучені до російського експорту товарами військового призначення з 2021 року, уклали понад 200 угод щодо морських перевезень військових вантажів в країни світу. Пашаєв та його компанії є невід’ємною частиною поточної передачі товарів підсанкційному російському АТ "ОЕЗ ПВТ "Алабуга" - одному із основних заводів зі складання БПЛА за підтримки Ірану для потреб міністерства оборони рф. Судно "Kompozitor Rakhmaninov" регулярно курсує Каспійським морем, транспортуючи вантажі між Іраном і росією. 10 вересня 2024 року США застосовано санкції до судна як до власності підсанкційного ТОВ "МГ-Флот".
War & Sanctions 2024