Підписатися
Серед компаній, до яких застосовані санкції:
SYRIAN GENERAL ORGANIZATION FOR MARITIME TRANSPORT
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
SYRIAN GENERAL ORGANIZATION FOR MARITIME TRANSPORT

Скорочена назва юридичної особи
SYRIAMAR

ІПН

Реєстраційний номер

Країна
Сирія

Адреса
BP 730, Сирія, Дамаск, вулиця Аргентинська, BP 28, Сирія, Латакія, вулиця Бур Саїд BP 225, Сирія, Латакія, вулиця Ярмук BP 915, Сирія, Тартус, вулиця Аль-МінаСирія, Латакія, Порт-роуд

Підстави
Сирійська державна компанія, що здійснює транспортні перевезення вантажів морськими шляхами, належить Уряду Сирії в особі Головного управління морського транспорту Сирії. Компанія володіє суднами, які заходять в порти тимчасово окупованої території АР Крим: San Cosmas (колишня назва "Souria" (IMO 9274331)), San Damian (колишня назва "Laodicea" (IMO 9274343)), “San Severus” (колишня назва "Finikia" (IMO 9385233)), та обґрунтовано підозрюється у вивезенні вкраденого українського зерна та іншої сільськогосподарської продукції, а також в перевезенні зброї та боєприпасів в інтересах російської федерації. Компанія та її судна перебувають під санкціями США з 2015 року.


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
San Severus
Назва судна
San Severus
IMO
9385233
Прапор (діючий)
Есватіні
Тип судна
Балкер (навалочник)
Категорія
Перевезення вантажів з/до ТОТ України
 Викрадення українського зерна
Задіяне в численних випадках викрадення українського зерна, вивезенні металобрухту з порту Севастополь (ТОТ Крим, Україна) з вимкненим сигналом AIS до Сирії (порти Латакія, Тартус), Лівану (порт Тріполі) через протоку Босфор за традиційною схемою приховування заходів до українських портів на ТОТ України. У викраденні українського зерна судном "San Severus" (колишня назва "Finikia") задіяні російські компанії ТОВ "Агрогрейнекспорт" (м. Москва, іпн 7734462851, афілійована з підсанкційним Геннадієм Тимченко), ТОВ "Кубань-Форвард" (м. Краснодар, іпн 2308103203). У 2015 році США застосовано санкції до трьох суден сирійської державної компанії Syrian General Organization for Maritime Transport, у тому числі до "Finikia" (діюча назва "San Severus").
San Cosmas
Назва судна
San Cosmas
IMO
9274343
Прапор (діючий)
Есватіні
Тип судна
Універсальне суховантажне судно
Категорія
Перевезення вантажів з/до ТОТ України
 Викрадення українського зерна
Судно неодноразово, порушуючи державні кордони України, заходило до українських портів на ТОТ України (м. Севастополь, м. Феодосія) і перевозило викрадене зерно. Зокрема, 24 липня 2023 року судно вийшло з сирійського порту Латакія під прапором Танзанії в напрямку турецького порту Іскендерун, де знаходилось на якірній стоянці до 03 серпня 2023 року, після чого вказало в AIS порт призначення російський Кавказ і направилось в Чорне море. 11 серпня 2023 року судно прийшло на Тортугу – неконтрольовану стоянку в нейтральних водах Чорного моря. 23 серпня 2023 року судно вимкнуло AIS і направилося до кримського узбережжя біля окупованого Севастополя. 25 серпня 2023 року судно зайшло в Севастопольську бухту, пришвартувавшись біля зернового терміналу стивідорної компанії "Авліта" в Доковій бухті. 28 серпня 2023 року судно вийшло з окупованого Севастополя після завантаження на зерновому терміналі "Авліта". 31 серпня 2023 року судно знову увімкнуло AIS, вказавши порт призначення Александрія (Єгипет), і змінило статус на "завантажене". 09 вересня 2023 року судно знаходилось в очікуванні в пункті призначення порту “Александрія” (Єгипет) на стоянці № А14. Крім того, судно здійснювало заходи в окуповану Феодосію з метою завантаження великої партії насіння соняшника, вивезеного з ТОТ Запорізької області. Судно прибуло в Чорне море 28 жовтня 2023 року з турецького порту “Гюллюк”, завантажене польовим шпатом. Судно вирушило в порт “Новоросійськ”, де розвантажило вантаж. Після виходу з Новоросійська судно направило свій курс до Феодосії, куди прибуло 03 грудня 2023 року. У Феодосії судно перебувало до 29 грудня 2023 року. Судно вийшло з Феодосійського порту 28-29 грудня 2023 року, вказавши порт призначення Бандирма (Туреччина). У 2024 році судно здійснює регулярні заходи в район Керченської протоки - район рейдової перевалки зерна. У 2015 році США застосовано санкції до трьох суден сирійської державної компанії Syrian General Organization for Maritime Transport, у тому числі до "Laodicea" (діюча назва "San Cosmas").
War & Sanctions 2024