Підписатися
Серед компаній, до яких застосовані санкції:
HENNESEA HOLDINGS LIMITED
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
HENNESEA HOLDINGS LIMITED

Скорочена назва юридичної особи
HENNESEA HOLDINGS LTD

ІПН

Реєстраційний номер
11978506

Країна
Об'єднані Арабські Емірати

Адреса
Об'єднані Арабські Емірати (1229, Al Sila Tower, Adgm Square, Al Maryah Island, Abu Dhabi)

Підстави
Судноплавна компанія, заснована наприкінці 2022 році в ОАЕ, є кінцевим власником 18 суден, що займалися транспортуванням сирої нафти російського походження за ціною, вищою за $60 за барель. Компанія незадовго до введення політики price-cap придбала старі танкери, задіяні у перевезенні російської сирої нафти і нафтопродуктів із заходами в російські порти.


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
Apus
Назва судна
Apus
IMO
9299745
Прапор (діючий)
Есватіні
Тип судна
Танкер для перевезення нафтопродуктів
Категорія
Перевезення викопного палива
 Порушення нафтового ембарго
За даними Black Sea News, у червні 2023 року здійснював рейс з чорноморського порту Туапсе (рф) до перевалочних пунктів біля берегів країн, що ввели нафтове ембарго на російську нафту (затока Лаконікос, Греція); двічі транспортував російську сиру нафту в порушення нафтового ембарго G7 з російських портів на Чорному морі до країн ЄС у травні 2023 року з порту Туапсе до затоки Лаконікос (Греція). Судно афілійоване з бенефіціарами підсанкційної судноплавної компанії Hennesea Holdings Limited (ОАЕ), заснованої наприкінці 2022 року, що веде діяльність у морському секторі економіки рф. Незадовго до набрання чинності політики "price-cap" Hennesea придбала старі танкери, які перевозять російську сиру нафту та нафтопродукти, здійснюють заходи в порти рф. У січні 2024 року США застосовано санкції до суден, афілійованих з бенефіціарами Hennesea.
HS Everett
Назва судна
HS Everett
IMO
9410870
Прапор (діючий)
Ліберія
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Пов'язані з підсанкційними особами
За даними Black Sea News, танкер вивозив російську сиру нафту з морських портів Чорного моря у період дії нафтового ембарго ЄС і G7: у січні 2023 року (з Туапсе (рф) до Сехіра (Туніс)), у лютому 2023 (з Таупсе (рф) до Сікка (Індія)), у квітні та травні 2023 року (з Туапсе до Фуджейра (ОАЕ)). Судно афілійоване з бенефіціарами підсанкційної судноплавної компанії Hennesea Holdings Limited (ОАЕ), заснованої наприкінці 2022 року, що веде діяльність у морському секторі економіки рф. Незадовго до набрання чинності політики "price-cap" Hennesea придбала старі танкери, які перевозять російську сиру нафту та нафтопродукти, здійснюють заходи в порти рф. У січні 2024 року США застосовано санкції до суден, афілійованих з бенефіціарами Hennesea.
Mona
Назва судна
Mona
IMO
9314818
Прапор (діючий)
Ліберія
Тип судна
Танкер для перевезення хімічних/нафтопродуктів
Категорія
Перевезення викопного палива
 Порушення нафтового ембарго
За даними Black Sea News, танкер вивозив російські нафтопродукти з порту Туапсе (рф) до Туреччини у липні-вересні 2023 року в період дії нафтового ембарго ЄС і G7, з порту Туапсе (рф) до країн ЄС через рейдову перевалку в порушення нафтового ембарго ЄС та G7 у жовтні 2023 року. Судно афілійоване з бенефіціарами підсанкційної судноплавної компанії Hennesea Holdings Limited (ОАЕ), заснованої наприкінці 2022 року, що веде діяльність у морському секторі економіки рф. Незадовго до набрання чинності політики "price-cap" Hennesea придбала старі танкери, які перевозять російську сиру нафту та нафтопродукти, здійснюють заходи в порти рф. У січні 2024 року США застосовано санкції до суден, афілійованих з бенефіціарами Hennesea.
War & Sanctions 2024