Підписатися

ПОЛЯКОВ Андрій Володимирович

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
ПОЛЯКОВ Андрій Володимирович
ПОЛЯКОВ Андрей Владимирович
POLYAKOV Andrey Vladimirovich

Дата і місце народження
06.08.1974
м. Ленінград, РРФСР, СРСР

Громадянство

ІПН
781407568543

Посада
Директор Федеральної державної бюджетної установи науки "Інститут історії матеріальної культури російської Академії Наук"

Підстави
Очолювана особою Федеральна державна бюджетна установа науки ""Інститут історії матеріальної культури Російської Академії Наук"", виступає організатором незаконних археологічних розкопок на території окупованого Криму та перебуває під санкціями України.
Відомо, що за період з 2014 по 2023 рік співробітники ІІМК РАН від імені цієї організації отримали від міністерства культури рф понад 20 дозволів на ведення археологічних робіт у тимчасово окупованому Криму. Водночас за організаційної та фінансової підтримки ІІМК РАН цими співробітниками щорічно проводиться низка епізодів нелегальних археологічних робіт.
Зокрема, у 2022-2023 роках під час будівництва пропагандистського комплексу "Новий Херсонес" було знищено культурний шар пам"ятки ЮНЕСКО "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його Хора" на площі приблизно 70 тис. м², вилучено й переміщено приблизно 5 мільйонів предметів, які є українськими культурними цінностями.



Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
War & Sanctions 2024