Підписатися

МАКАРОВ Микола Андрійович

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
МАКАРОВ Микола Андрійович
МАКАРОВ Николай Андреевич
MAKAROV Nikolay Andreevich

Дата і місце народження
22.12.1955
м. Москва, РРФСР, СРСР

Громадянство

ІПН
770300190130

Посада
Директор Інституту археології РАН

Підстави
Особа є директором Федеральної державної бюджетної установи науки рф "Інститут археології російської Академії Наук", яка організовує нелегальні археологічні розкопки, надає фінансову підтримку численним археологічним експедиціям на території тимчасово окупованого півострова Крим.
Відомо, що за період з 2014 по 2023 рік співробітники ІА РАН від імені цієї організації отримали більше 101 дозволу на проведення археологічних робіт на території тимчасово окупованого півострова Крим. За організаційної та фінансової підтримки Макарова М.А. співробітниками Інституту щорічно проводиться низка епізодів незаконних археологічних робіт.
Зокрема, через діяльність так званої "Новобудовної археологічної експедиції ІА РАН" у 2017-2019 роках було знищено або пошкоджено більше сотні археологічних пам"яток під час будівництва так званої "траси Таврида", а у 2022-2023 роках під час будівництва пропагандистського комплексу "Новий Херсонес" за участю співробітників ІА РАН було знищено культурний шар пам"ятки ЮНЕСКО "Стародавнє місто Херсонес і його Хора" на площі близько 70 тис. м², вилучено і переміщено близько 5 мільйонів предметів, що є українськими культурними цінностями.



Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
War & Sanctions 2024