Підписатися
Серед компаній, до яких застосовані санкції:
OCEANLINK MARITIME DMCC
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
OCEANLINK MARITIME DMCC

Скорочена назва юридичної особи
OCEANLINK MARITIME DMCC

ІПН

Реєстраційний номер
DMCC196521

Країна
Об'єднані Арабські Емірати

Адреса
Об'єднані Арабські Емірати (Unit 2808, Plot JLT-PH1-F2A, HDS Tower, Jumeirah Lakes Towers, Dubai; Unit AG-11-H, AG Tower, Plot JLT-PH1-I1A, Jumeirah Lakes Towers, Dubai)

Підстави
Судноплавна компанія, зареєстрована в ОАЕ, що спеціалізується на фрахтуванні суден, торгівлі запасними частинами та компонентами для суден. Компанія керує підсанкційним флотом із 10 суден (СПГ-танкери, нафтові танкери, танкери нафтопродуктів), задіяна у перевезеннях іранських товарів від імені Генерального штабу збройних сил Ірану (AFGS) та Міністерства матеріально-технічного забезпечення оборони та збройних сил (MODAFL). Разом з цим нафтові танкери компанії задіяні у перевезеннях російської нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС, політики price-cap на російську нафту.

Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
Daksha
Назва судна
Daksha
IMO
9259185
Прапор (діючий)
Коморські острови
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Перевезення нафти з порушенням інших обмежень
Задіяне у транспортуванні російської сирої нафти у період дії нафтового ембарго G7 та ЄС на російську нафту. Судно перевозило російську нафту з портів рф до третіх країн. Судно неодноразово було зафіксоване Моніторинговою групою "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews у вивезенні російської сирої нафти. Зокрема, факти участі судна у перевезенні російської нафти зафіксовані у січні-лютому 2023 року (з російського порту Тамань до індійського порту Сікка), у травні-червні (з російського порту Кавказ до турецького порту Самсун), у серпні-вересні 2023 року (з російського порту Туапсе до малазійського порту Танджунг Пелепас). У квітні 2024 року США застосовано до судна санкції, пов’язані з Іраном. Зокрема застосовано санкції до судноплавної компанії Oceanlink Maritime DMCC, яка є менеджером судна, у зв'язку із її задіяністю у перевезенні товарів від імені іранської армії та підтримці росії у війні проти України. У червні 2024 року ЄС застосовано санкції до судна у зв'язку із задіяністю у перевезенні російської нафти та/або нафтопродуктів з рф до третіх країн, а також через участь в обході європейських обмежень.
War & Sanctions 2024