Підписатися

Забєлін Максим Васильович

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Забєлін Максим Васильович
Забелин Максим Васильевич
Zabelin Maksim

Дата і місце народження
17.07.1979
м. Суджа, Курська область, РРФСР, СРСР

Посада
Керівник адміністрації Голови Республіки Башкортостан

ІПН
461104071550

Підстави
Проводить організацію примусового переміщення (вивезення) українських дітей з ТОТ на територію Республіки Башкорстан з пропагандистською метою просування меседжів щодо "миротворчих та гуманних" цілей рф на ТОТ України, викорінення української ідентичності та нав'язування ідеології "Руського міра".
Зокрема, 19 лютого 2022 року стало відомо, що Максим Забєлін очолив оперативний штаб з "евакуації" жителів тимчасово окупованих територій України.
У 2022 році до Башкорстану було вивезено "на оздоровлення" 1 618 дітей з так званої "ЛНР", а в 2023 - понад 2 тисячі школярів з так званих "Л/ДНР". Уряд Башкорстану забезпечив як організацію так званого "відпочинку", так і транспортування дітей та їх супроводжуючих, їх розміщення у дитячих оздоровчих таборах «Зелені дубки» і «Дружба» Мелеузовського району та «Зірниця» Благовіщенського району, а також організацію спортивних, культурних та етнокультурних програм для українських дітей та окремої програми для супроводжуючих педагогів, включаючи навчально-методичні матеріали федеральних освітніх стандартів.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024