Підписатися

Львова-Бєлова Софія Олексіївна

Виконавці викрадень

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Львова-Бєлова Софія Олексіївна
Львова-Белова Софья Алексеевна
Lvova-Belova Sofia Alekseevna

Дата і місце народження
13.06.1994
м. Пенза, Російська федерація

Посада
виконавчий директор Автономної некомерційної організації сприяння соціальній адаптації особистості "Квартал Луї" / виконавчий директор автономної некомерційної організації сприяння соціальній адаптації особи "Нові береги"

ІПН
583716963813

Підстави
Як виконавчий директор Автономної некомерційної організації сприяння соціальній адаптації особистості "Квартал Луї" несе відповідальність за реалізацію акції "Детям в руки", в межах якої за ініциативи Уповноваженого з прав дитини при президентові рф на тимчасово окупованих територіях України відкриваються так звані "штаби" з метою просування меседжів щодо "миротворчих та гуманних" цілей рф на ТОТ України задля прикриття масової депортації та геноциду українців. Організація "Квартал Луї" фактично контролюється підсанкційною фізичною осбою Марією Львовою-Бєловою (сестрою Софії Львової-Бєлової). Крім того, організацію пов'язують із партійним проектом "Єдиної росії", який з'явився у 2013 році за ініціативи Сергія Неверова і називався "росії важлива кожна дитина". Згідно з офіційними даними, "Квартал Луї" існує виключно на державні гранти рф та благодійні пожертви.
В листопаді 2023 року уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова та її сестра Софія примусово вивезли з тимчасово окупованих територій України чотирьох вихованців будинку-інтернату для людей з особливостями розвитку проти їхньої волі. Дітей вивезли з тимчасово окупованої частини Херсонської області до Пензи, де з 2018 року благодійна організація Львової-Бєловї "Квартал Луї" будувала квартал "Нові береги". Будівництво цього кварталу здійснювалося за бюджетні кошти та за рахунок коштів російських олігархів, таких як Роман Абрамович, Володимир Потанін, фондів Костянтина Малофєєва та Геннадія Тимченка.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024