Підписатися

Нікіточкін Олександр Сергійович

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Нікіточкін Олександр Сергійович
Никиточкин Александр Сергеевич
Nikitochkin Alexandr Sergeevich

Дата і місце народження
10.08.1986
м. Новочеркаськ, Ростовська обл,, РФ

Посада
Голова Комітету з молодіжної політики Ростовської області

ІПН
615010666761

Підстави
Як керівник регіонального органу влади рф підтримує, реалізує політику путіна щодо депортації українських дітей, які були переміщені з окупованих територій України на територію рф, "інтеграції" дітей з ТОТ України у єдиний культурно-освітній простір та систему цивільно-патріотичного виховання рф.
За результатами цілеспрямованих та скоординованих дій представників органів влади рф станом на грудень 2022 року в дитячі садки Ростовської області зараховано понад 1 тисяч дітей з тимчасово окупованих територій України, до шкіл – понад 5,3 тисячі учнів, понад 500 студентів.
Згідно з звітом уряду Ростовської області за 2022 рік дитячі табори прийняли понад 2,2 тисяч дітей з "територій Донбасу та України", а 1 184 дитини "без законних представників" були передані під попередню опіку. При цьому за даних Міносвіти області за 2022 рік під опіку передали - 534 дитини. Понад 500 вихованців дитячих будинків та інтернатів, "евакуйованих з Донбасу", було розміщено у спортивно-оздоровчому комплексі "Ромашка" в Ростовській області


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024