Серед компаній, до яких застосовані санкції:
RITA SHIPPING INC
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
RITA SHIPPING INC

Скорочена назва юридичної особи
RITA SHIPPING INC

ІПН

Реєстраційний номер

Країна
Маршаллові Острови

Адреса
Маршаллові Острови (Trust Company Complex, Ajeltake Road, Majuro, Ajeltake 96960, Marshall Islands)

Підстави
Компанія, що базується на Маршаллових Островах, задіяна в транспортуванні іранської нафти на нафтопереробні заводи в КНР в інтересах підсанкційної Національної іранської нафтової компанії (NIOC).
Національна іранська нафтова компанія (NIOC) є однією з найбільших нафтогазових компаній у світі і контролюється Міністерством нафти Ірану. NIOC та її дочірні компанії здійснюють розвідку, видобуток, транспортування, переробку та експорт нафти та природного газу в Ірані. Нафтові угоди NIOC, у тому числі її дочірніх компаній, використовуються для отримання прибутку для IRGC-QF (Корпусу вартових ісламської революції) and Hizballah (Хезболла). Національна іранська нафтова компанія та російський підсанкційний ПАТ "Газпром" після повномасштабного вторгнення росії в України, а саме у липні 2022 року під час візиту в Тегеран путіна, підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва в нафтогазовій сфері на суму близько $40 млрд.
11 жовтня 2024 року США в рамках розширення обмежень до нафтового/нафтохімічного сектору Ірану застосовано санкції до компанії Rita Shipping Inc відповідно до 13846 у зв’язку з тим, що компанія 05 листопада 2018 року або після цієї дати надала матеріальну допомогу, спонсорство або фінансову, матеріальну чи технологічну підтримку, або товари чи послуги на підтримку підсанкційної Національної іранської нафтової компанії (NIOC).



Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
SPIRIT OF CASPER
Назва судна
SPIRIT OF CASPER
IMO
9224271
Прапор (діючий)
Панама
Тип судна
Танкер для перевезення сирої нафти
Категорія
Перевезення викопного палива
 Перевезення іранської нафти
Танкер задіяний у доставці численних партій іранської нафти на нафтопереробні заводи в КНР, афілійований з компанією Rita Shipping Inc (Маршаллові Острови). 11 жовтня 2024 року США в рамках розширення обмежень до нафтового/нафтохімічного сектору Ірану застосовано санкції до компанії Rita Shipping Inc відповідно до 13846 у зв’язку з тим, що компанія 05 листопада 2018 року або після цієї дати надала матеріальну допомогу, спонсорство або фінансову, матеріальну чи технологічну підтримку, або товари чи послуги на підтримку підсанкційної Національної іранської нафтової компанії (NIOC). Національна іранська нафтова компанія (NIOC) є однією з найбільших нафтогазових компаній у світі і контролюється Міністерством нафти Ірану. NIOC та її дочірні компанії здійснюють розвідку, видобуток, транспортування, переробку та експорт нафти та природного газу в Ірані. Нафтові угоди NIOC, у тому числі її дочірніх компаній, використовуються для отримання прибутку для IRGC-QF (Корпусу вартових ісламської революції) and Hizballah (Хезболла). Національна іранська нафтова компанія та російський підсанкційний ПАТ "Газпром" після повномасштабного вторгнення росії в України, а саме у липні 2022 року під час візиту в Тегеран путіна, підписали меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного співробітництва в нафтогазовій сфері на суму близько $40 млрд. 11 жовтня 2024 року США застосовано санкції до танкера як до власності, в якій Rita Shipping Inc має інтерес відповідно до EO 13846.
War & Sanctions 2024