Підписатися
Серед компаній, до яких застосовані санкції:
АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПОЛЯРНА МОРСЬКА ГЕОЛОГОРОЗВІДУВАЛЬНА ЕКСПЕДИЦІЯ"
Повідомити додаткову інформацію
Повна назва юридичної особи
АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ПОЛЯРНА МОРСЬКА ГЕОЛОГОРОЗВІДУВАЛЬНА ЕКСПЕДИЦІЯ"

Скорочена назва юридичної особи
АТ "ПМГРЕ"

ІПН
7810639976

Реєстраційний номер
1177847002354

Країна
російська федерація

Адреса
198412, російська федерація, м. Санкт-Петербург, м. Ломоносов, вул. Перемоги, буд. 24, літера А

Підстави
Дочірня компанія АТ "Росгеологія" (іпн 7724294887, перебуває під санкціями США, Австралії) - російського державного багатопрофільного геологічного холдингу, є єдиною в росії спеціалізованою компанією, що виконує комплексні геолого-геофізичні дослідження, що надає широкий спектр послуг з вивчення геологічної будови надр та пошуку корисних копалин у найбільш важкодоступних регіонах Арктики, Антарктики та Світового океану, в рамках російської антарктичної експедиції здійснює комплексні геолого-геофізичні дослідження надр Антарктиди та прилеглих морів на користь росії, має три польові бази в Антарктиді, польову базу на архіпелазі Шпіцберген, унікальні архіви геолого-геофізичних даних та колекції гірських порід.
В активі діяльності компанії відкриття Павловського родовища поліметалів на архіпелазі Нова Земля, Томторського родовища рідкоземельних металів в Якутії, Північно-Ляховського оловоносного розсипного вузла на архіпелазі Новосибірські острови, золотоносного району та розсипів на острові Більшовик архіпелагу Північна Земля, виявлення родовищ сульфідних руд в океанах.
Компанія є виконавцем робіт за 15-річним контрактом росії з Міжнародним органом з морського дна (МОМД), спрямованим на пошук та розвідку родовищ глибоководних поліметалевих сульфідів у центральній частині Атлантичного океану.
Компанія володіє підсанкційним флотом, а саме двома спеціалізованими науково-дослідними суднами “Akademik Aleksandr Karpinskiy” (ІМО 8227238), “Professor Logachev” (ІМО 8834691).


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Морські судна
Akademik Aleksandr Karpinskiy
Назва судна
Akademik Aleksandr Karpinskiy
IMO
8227238
Прапор (діючий)
російська федерація
Тип судна
Науково-дослідницьке судно
Категорія
Інше
 Участь в енергетичних проектах
Океанографічне дослідницьке судно спеціалізується на: сейсмічних дослідженнях; набортному гравіметричному обстеженні; магнітному обстеженні; геологічному пробовідборі; має багатопроменевий ехолот для проведення гідрографічних досліджень (детальне топографічне обстеження морського дна - батиметричні дослідження). Незаконно займається розвідкою нафти та природного газу в Антарктиці. У січні 2023 року, прямуючи в Антарктиду, пришвартувалося в ПАР, що викликало невдоволення місцевих активістів через можливу допомогу Москві в розвідці корисних копалин у Антарктиді та порушення угоди про заборону розвідки корисних копалин. Глобальний екологічний рух Extinction Rebellion вважає, що діяльність судна пов’язана з подальшим видобутком корисних копалин у регіоні. 23 лютого 2024 року США застосовані санкції до судна за масштабні дослідження нафти і газу в Південному океані Антарктиди, морській пустелі, якій загрожують викиди парникових газів і екстремальна погода. Більшість цих досліджень здійснювалися через Кейптаун після запровадження міжнародної заборони на видобуток у 1998 році. Судно належить підсанкційній російській компанії АТ "Полярна морська геологорозвідувальна експедиція", яка є дочірньою компанією АТ "Росгеологія" - російського державного багатопрофільного геологічного холдингу.
War & Sanctions 2024