Підписатися

СОРОКІН Олексій Леонідович

Функціонер

Теніс, Футбол

Загальна кількість:
76
Фізичних осіб
Оновлено: 13.10.2024
Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
СОРОКІН Олексій Леонідович
СОРОКИН Алексей Леонидович
SOROKIN Alexey Leonidovich

Дата і місце народження
05.04.1972
м. Москва, РРФСР, СРСР

Громадянство
російська федерація

ІПН
772025524677

Посада
Голова Автономної некомерційної організації "Оргкомітет "Всесвітні ігри дружби"
Генеральний директор Загальноросійської громадської організації "Федерація падел росії" та Автономної некомерційної організації "Локальна організаційна структура УЄФА Євро 2020"
Заступник голови Державної корпорації розвитку "ВЕБ.рф"
Колишній генеральниий директор Загальноросійської громадської організації "російський футбольний союз", голова Організаційного комітету з підготовки та проведення чемпіонату світу з футболу "росія-2018" та член Ради Міжнародної федерації футбольних асоціацій (FIFA)

Підстави
Очолює виконавчий комітет Всесвітніх ігор дружби - спортивних змагань, започаткованих як російська альтернатива Олімпійським іграм у відповідь на обмеження можливості участі російських спортсменів в Олімпійських іграх у Парижі.
Метою проекту заявлені демонстрація світові спроможностей росії у проведенні спортивних заходів на найвищому рівні та розвиток нових форматів спортивного співробітництва. Проект Всесвітніх ігор дружби був представлений на найбільших форумах "росії – СЕФ", "ПМЕФ", "росія – Африка", "росія – спортивна держава", окремо вирішувались питання з міністрами Південної Африки, КНР, Бразилії та Північної Кореї щодо участі у змаганнях спортсменів відповідних країн. Зазначається, що запрошення будуються як на основі взаємодії з федераціями в різних країнах, так і на персональній основі. Запрошення на участь були надіслані деяким спортивним федераціям України, із цинічною обіцянкою "забезпечити їм безпеку".
Є одним з фігурантів корупційної схеми спрямованої на погодження заявки росії за місце проведення ЧС з футболу у 2018 році.
У 2019 році нагороджений орденом "За заслуги перед Отечеством" IV ступеня.


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
War & Sanctions 2024