Підписатися

ЯНБОРИСОВ Булат Ахатович

Функціонер

Автоспорт

Загальна кількість:
76
Фізичних осіб
Оновлено: 13.10.2024
Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
ЯНБОРИСОВ Булат Ахатович
ЯНБОРИСОВ Булат Ахатович
YANBORISOV Bulat Akhatovich

Дата і місце народження
03.01.1970

Громадянство
Кіпр, російська федерація

ІПН
770900918710

Посада
Засновник і керівник Асоціації підтримки і розвитку автомотоспорту "Сілквей раллі" / колишній радник в Державній корпорації розвитку "ВЕБ.рф"

Підстави
Є керівником і власником проекту міжнародних раллі-рейдів "Сілквей раллі", які використовує керівництво ГРУ як інфраструктуру для своїх резидентів та для встановлення політичних контактів.
Внутрішні документи "Сілквей раллі" представляють компанію як "універсальну платформу для народної дипломатії", засновану на ідеї "м'якої сили росії", спрямованої на її зближення з КНР, Іраном, Катаром, Афганістаном, Сирією, Туркменістаном і Таджикистаном шляхом зміцнення позицій росії у регіоні з допомогою ролі посередника у відносинах Катару, Ірану та Туреччини; впливу на Саудівську Аравію; впливу на Туреччину з усіх питань, що цікавлять росію, включаючи Азербайджан, Вірменію, Крим і Сирію; надання пропозицій Талібану (дорожньої карти до міжнародної легітимності) в обмін на визнання Криму російською територією.
Крім того, передбачається, що ралі мають сприяти проекту "Siberian Power 2" щодо співпраці "Газпром" та китайської CNPC для постачання російського газу до КНР.
Асоціація "Сілквей раллі" – організатор транснаціонального спільного проекту росії та КНР, який щорічно проводиться на підставі розпорядження уряду рф від 08 квітня 2011 року № 599-р. У рамках проекту відпрацьовується взаємодія органів виконавчої влади всіх рівнів країн-учасниць, розвивається національний менеджмент, що дозволяє використовувати набутий досвід та налагоджену систему комунікацій для організації масштабних політичних, економічних та гуманітарних проектів на міждержавному рівні.
В 2021 році Янборисов доповідав міністру оборони росії Шойгу щодо цілей військового характеру: можливості створення нових військово-політичних союзів; збільшення військової присутності росії у Центральній Азії та на Сході з метою "недопущення дестабілізації регіону"; контроль над озброєннями в у Центральній Азії та на Сході; можливості виведення продукції російського ВПК на нові ринки, з якими були проведені переговори про підтримку платформи Silkway. Зокрема, йшлося про КНР, Туреччину, ОАЕ.
Булат Янборисов виконував завдання як агент на службі Кремля, перебував у постійному контакті з офіцерами в/ч 29155, отримав нагороду особисто від генерала ГРУ Володимира Алексєєва.
Янборисов також причетний до спецоперацій ГРУ із застосування імпульсних сигналів у радіочастотному діапазоні на фізичний і психологічний стан низки іноземних дипломатів і розвідників - так званого "гаванського синдрому". Співробітники ГРУ з 2016 року використовували ралі "Шовковий шлях" як прикриття для перекидання агентів, транспортування вантажів та легалізації роботи за кордоном, а з 2017 року продовжили використовувати ралі як спосіб заїхати до КНР.
Проживає у Парижі. Володіє нерухомістю на Кіпрі, будинком у Созополі (Болгарія) та квартирою у Парижі (Франція).
З огляду на постійні контакти Янборисова з ГРУ, його нерухомість за кордоном — квартиру в Парижі та особняк у Созополі — ГРУ може використовувати як явочні квартири. А саме "Сілквей раллі" є приводом для подорожі своїх резидентів до Центральної Азії та Китаю.
У 2024 році раллі проводилось за міжнародним маршрутом Томськ (рф) - Улан Батор (Монголія).


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
War & Sanctions 2024