Підписатися

Аккуратова Анастасія Павлівна

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Аккуратова Анастасія Павлівна
Аккуратова Анастасия Павловна
Akkuratova Anastasia Pavlovna

Дата і місце народження
1978-05-21

Посада
Заступник начальника Окружного управління соціального розвитку № 24 Міністерства соціального розвитку Московської області

ІПН
501002621217

Підстави
Підтримує і реалізує політику путіна щодо депортації українських дітей з тимчасово окупованих територій України до рф, чим сприяє їх "інтеграції" у єдиний культурно-освітній простір та систему цивільно-патріотичного виховання рф, примусовому прилаштуванню вивезених на територію рф українських дітей, у тому числі дітей-сиріт, в російські сім'ї. Бере участь в організованому механізмі масового викрадення, незаконної депортації та примусового переміщення громадян України, у тому числі дітей, з тимчасово окупованих територій України до рф.
Причетна до витребовування в органі окупаційної влади ТОТ Донецької області документів щодо незаконно вивезених (за списком) та поставлених на облік в рф українських дітей. Перший список із 94 дітьми містить інформацію про переміщених до Московської та Кіровської областей, а також Республіки Башкортостан. Другий список містить інформацію про вивезених українських дітей до Самарської, Ростовської, Курської, Нижегородської областей: усього 50 дітей, а також список дітей з Донеччини, їх братів і сестер, які опинилися в інших областях росії. Третій список містить інформацію про дітей, зокрема й тих, хто був вивезений до 2022 року. Серед областей — Тамбовська, Самарська, Саратовська, Липецька, Брянська, Орловська, а також Ставропольський край. Усього викрадених дітей: 126.
Була учасницею онлайн-засідання так званого «Штабу з питання уніфікації законодавства рф та ДНР у галузі опіки та опікунства»



Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024