Підписатися

ОНАЦЬКИЙ Валерій Анатолійович

Виконавці викрадень

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я
ОНАЦЬКИЙ Валерій Анатолійович
ОНАЦКИЙ Валерий Анатольевич
ONATSKY Valery Anatolievich

Дата і місце народження
19.08.1974
с. Зелений Яр, Донецька область, Українська РСР, СРСР

Громадянство
Україна, російська федерація

ІПН
2725922257

Посада
Керівник відділу у справах сім'ї та дітей так званої "Адміністрації міста Маріуполя"

Підстави
Співучасник злочинів російської влади проти України та її громадян, у тому числі малолітніх дітей. В органі окупаційної влади опікується питаннями опіки та піклування. Відповідає за сприяння в оформленні документів на дітей, яких планують вивезти або вже вивезли до росії. Відкрив на ТОТ м. Маріуполь притулок для дітей-сиріт, розрахований на 70 дітей, які в ньому живуть до усиновлення. Є засновником благодійної організації допомоги дітям-сиротам. У березні 2022 року вивіз із Маріуполя 112 осіб. До повномасштабного вторгнення був депутатом Маріупольської міської ради від нині забороненої в Україні партії "ОПЗЖ". Організатор масових заворушень та антиукраїнських мітингів у Маріуполі. Під прикриттям громадської організації "Щирість" має доступ до дітей із дитбудинків та неблагополучних сімей, залучає їх до участі у масових заворушеннях.
Сприяє російській владі у організованому механізмі масового викрадення, незаконної депортації та примусового переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України і подальшим їх усиновленням у російські сім'ї шляхом забезпечення роботи так званої «державної» бази даних «Діти Донбасу» - створеного окупаційною владою реєстру дітей, що залишилися без батьківського піклування.
У березні 2023 року Уповноважена при президентові рф з прав дитини Марія Львова-Бєлова заявила, що тимчасово окупована Донеччина першою з анексованих регіонів доєднається до державного федерального банку даних про дітей. Основною функцією цієї системи є зберігання та обробка даних всіх дітей, що лишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт, а також облік російських сімей, що бажають взяти дітей на виховання.


Санкційні юрисдикції
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Україна
Дата внесення та посилання на документ
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
War & Sanctions 2024