Підписатися

Загородня Тетяна Миколаївна

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Загородня Тетяна Миколаївна
Загородняя Татьяна Николаевна
Zagorodnyaya Tatyana Nikolaevna

Дата і місце народження
09.11.1963
м. Саратов, РРФСР, СРСР

Посада
Уповноважена з прав дитини в Саратовській області рф

ІПН
645493221220

Підстави
Підтримує і реалізує політику путіна щодо депортації українських дітей з тимчасово окупованих територій України до рф, "інтеграції" дітей з ТОТ України у єдиний культурно-освітній простір та систему цивільно-патріотичного виховання рф. Впроваджує агресивну політику путіна з примусового переміщення (вивезення) українських дітей з тимчасово окупованої території України під приводом "оздоровлення та відпочинку" до російських регіонів з метою просування меседжів щодо "миротворчих та гуманних" цілей рф. Пов'язана з прилаштуванням українських дітей-сиріт з ТОТ України в російські сім'ї.
У лютому 2022 року зустрічалася з українськими громадянами з ТОТ України, яких розмістили у санаторії-профілакторії "Сокіл" (59 осіб, з них 28 – діти віком від 2 до 17 років) на території Саратовської області рф. Спільно з головою Ради батьків при Уповноваженому з прав дитини в Саратовській області, членами Дитячої громадської Ради, представником Міністерства праці та соціального захисту області проводила зустріч з дітьми з ТОТ Донецької та Запорізької областей у дитячому оздоровчому Пугачівського району Саратовської області (офіційно заявивши, що у таборі проживають українські діти віком від 6 до 16 років. Відомо про розміщення в таборі 90 дітей з ТОТ м. Донецька та 100 дітей із ТОТ Запорізької та Донецької областей).
У червні 2023 року офіційно заявила, що у пунктах тимчасового розміщення на території регіону рф перебувають 804 особи з ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей, у тому числі 227 українських дітей. Також заявила, що на території Саратовської області перебувають 48 дітей-сиріт із ТОТ України, 33 з яких перебувають у дитячих будинках (про долю решти дітей-сиріт уповноважена не зазначила). Організувала, координувала та контролювала влаштування у російські сім'ї із Саратова трьох примусово вивезених українських дітей-підлітків.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024