Підписатися

Кузьменко Олександр Вікторович

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Кузьменко Олександр Вікторович
Кузьменко Александр Викторович
Kuzmenko Alexander Viktorovich

Дата і місце народження
14.05.1969
м. Херсон, Українська РСР, СРСР

Посада
Так званий "Міністр культури Херсонської області"

ІПН
2533602373

Підстави
Як так званий "міністр культури" і представник окупаційної влади Херсонської області забезпечує впровадження політики індоктринації та інтеграції в освітній та культурний простір росії дітей та молоді з тимчасово окупованих територій України шляхом підтримки пропагандистських культурно-масових заходів на тимчасово окупованій території Херсонської області.
Зокрема, у період з 01.11.2022 по 01.12.2023 у рамках реалізації програми соціально-економічного розвитку так званим "Міністерством культури Херсонської області" під керівництвом Олександра Кузьменка було організовано та проведено культурно-освітні програми у м. Москві та м. Санкт-Петергбурзі для 1100 дітей Херсонської області, а також наповнено бібліотечний фонд закладів культури за рахунок російських "регіонів-шефів", Всеросійського книжкового союзу, російських партій та субсидій федерального бюджету на понад 1,1 млн примірників.
У серпні 2023 року Кузьменко заявив, що бібліотеки Херсонської області поповнюються підручниками та книгами російською мовою, музеї — експонатами, а музичні школи Херсонської області почали працювати за новими вимогами. За його словами, діти стали більше відвідувати ці навчальні заклади, бо грати твори російських класиків - для них велика честь.
У рамках співпраці з міністром уряду Москви і керівником Департаменту культури м. Москви, сприяє наданню бюджетних місць для студентів з Херсонської області у вищих навчальних закладах культури та мистецтв м. Москви.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024