Підписатися

Черкасова Ірина Олександрівна

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Черкасова Ірина Олександрівна
Черкасова Ирина Александровна
Cherkasova Irina Aleksandrovna

Дата і місце народження
30.05.1963
м. Батайськ, Ростовська область, РрфСР, СРСР

Посада
Уповноважений з прав дитини у Ростовській області

ІПН
616302240884

Підстави
Як уповноважена з прав дитини у Ростовській області несе безпосередню відповідальність за політику примусового переміщення громадян України на територію рф, а саме за незаконне розміщення в регіоні "біженців", в тому числі дітей з території України.
Згідно зі звітом уряду Ростовської області за 2022 рік дитячі табори прийняли понад 2,2 тисяч дітей з "територій Донбасу та України", а 1 184 дитини "без законних представників" були передані під попередню опіку. При цьому за даними Міносвіти області за 2022 рік під опіку передали - 534 дитини. Понад 500 вихованців дитячих будинків та інтернатів, "евакуйованих з Донбасу", було розміщено у спортивно-оздоровчому комплексі "Ромашка" в Ростовській області.
Наприкінці квітня 2022 року перша група сиріт із Донецької області залишила Ростовську та Курську області. 27 дітей урочисто передали під "тимчасову опіку" до московських прийомних родин у супроводі російських чиновників.
У 2022 році на базі 3 заміських таборів Ростовськой області організовані пункти тимчасового розміщення громадян, які прибули з так званих "Л/ДНР" та України (відповідно до щорічної доповіді уповноваженого з прав дитини у Ростовській області за 2022 рік).


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024