Підписатися

Солтаєв Мансур Муссайович

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Солтаєв Мансур Муссайович
Солтаев Мансур Муссаевич
Soltaev Mansur Mussaevich

Дата і місце народження
13.06.1978
м. Енгельс, Саратовська область, РРФСР, СРСР

Посада
Уповноважений Чеченської Республіки з прав людини / Член Громадської палати Чеченської Республіки

ІПН
201480830976

Підстави
Як уповноважений Чеченської Республіки з прав людини безпосередньо відповідає за політику примусового переміщення громадян України на територію рф, а саме за незаконне розміщення в регіоні "біженців", в тому числі дітей з території України.
Під керівництвом особи як уповноваженого з прав людини у Чеченській Республіці створено робочу групу зі сприяння у розміщенні "біженців" з так званих "Л/ДНР" та України на території Чеченської Республіки. За дорученням Кадирова в лютому 2022 року забезпечив створення в регіоні умов для розміщення 1,5 тисячі осіб, примусово перевезених з тимчасово окупованих територій України. З цією метою організовано 4 пункти тимчасового розміщення: на базі дитячих оздоровчих таборів "Світлячок" та "Гірський ключ" у Шалинському районі, "Гірський Беной" у Ножай-Юртівському районі, а також Центру соціальної реабілітації та оздоровлення неповнолітніх у Шовківському районі. Для роботи з вивезеними з України "біженцям" організовано волонтерську групу із понад 150 активістів.
Безпосередньо бере участь в оформленні нових документів та організації навчання примусово вивезених українських дітей в освітніх установах Чеченської Республіки.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024