Підписатися

Мороков Ігор Рудольфович

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Мороков Ігор Рудольфович
Мороков Игорь Рудольфович
Morokov Igor Rudolfovich

Дата і місце народження
10.03.1958
м. Свердловськ, РРФСР, СРСР

Посада
Уповноважений з прав дитини в Свердловській області

ІПН
666401184015

Підстави
Як Уповноважений з прав дитини в Свердловській області підтримує і активно проводить політику путіна стосовно депортації українських дітей, які були переміщені з тимчасово окупованих територій України на територію Свердловській області, сприяючи розміщенню українських дітей у місцевих сім'ях та навчальних закладах.
Зокрема, в ЗМІ повідомлялося про те, що до Свердлоської області прибули 214 дітей, тимчасово евакуйованих з Донбасу, серед них 82 дитини дошкільного віку, 129 -шкільного віку, 20 дітей пішли тимчасово навчатися до шкіл Єкатиренбургу, 57 - у школи регіону, в дитячі садки зараховано 23 дитини.
У квітні 2023 року уклав угоду про співпрацю з радником так званого голови "ДНР" з прав дитини Елеонорою Федоренко. Також співпрацює з окупаційною владою так званої "ЛНР", зокрема в частині забезпечення участі українських дітей у проекті зборів «Княжества», що відбулися в липні в Свердловській області та організовані Уральським федеральним відділенням Братства православних слідопитів та відділом у справах молоді Єкатеринбурзької єпархії Російської Православної Церкви, а також щодо розвитку дитячих та молодіжних рухів на тимчасово окупованих територіях України.


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024