Підписатися

Листопадова Наталія Геннадіївна

Організатори депортації

Повідомити додаткову інформацію
Ім`я у санкційних списках
Листопадова Наталія Геннадіївна
Листопадова Наталья Геннадьевна
Listopadova Natalia

Дата і місце народження
13.07.1979
м. Щігри, Курська область, РРФСР, СРСР

Посада
Уповноважений з прав дитини в Курській області

ІПН
462800573638

Підстави
Як уповноважений з прав дитини в Курській області підтримує і активно впроваджє політику путіна стосовно незаконної депортації українських дітей з тимчасово окупованих територій України на територію Курської області для подальшої передачі під опіку в російські сім’ї. Схвалює спрощену процедуру отримання російського громадянства для українських дітей-сиріт. Фактично, цей крок кремлівського диктатора означає примусову паспортизацію жителів тимчасово окупованих росією українських територій та спроби легалізувати незаконне переміщення на територію рф українських дітей з тимчасово окупованих російською армією територій України, фактично узаконюючи їх викрадення.
У своїй щорічній доповіді за 2023 рік як уповноважена з прав дитини звітує про продовження роботи із "забезпечення прав" дітей, переміщених з України, зокрема, про вжиття заходів з метою здобуття українськими дітьми освіти в російських навчальних закладах. На початок жовтня 2023 року в освітніх організаціях Курської області (без урахування дошкільних освітніх організацій та освітніх організацій професійної освіти) навчалося 393 учні з сімей "мігрантів".
У лютому 2022 року на територію Курської області в масовому порядку перевезено 276 українських дітей з тимчасово окупованих територій України, 140 з яких передано російським сім'ям (відповідно до щорічної доповіді уповноваженого з прав дитини в Курській області за 2022 рік).


Санкційні юрисдикції
Україна
Сполучені Штати Америки
Канада
Швейцарія
ЄС
Великобританія
Австралія
Нова Зеландія
Японія
Дата внесення та посилання на документ
Країною застосовані санкції
Країною поки не застосовані санкції
Повідомити додаткову інформацію
Війна і Санкції 2024